Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

η Άννα "βοηθός" στο σχολείο

  photo 2014-04-03121441_zps8acc2942.jpg

Στην τάξη της Αννας, ο δάσκαλος έχει καθιερώσει κάθε εβδομάδα μετά από κληρωση να επιλέγεται ένα παιδάκι που θα είναι ο "βοηθός" του. Οι αρμοδιότητες του παιδιού είναι να βοηθάει σε πρακτικά θέματα όπως να μοιραστούν τα φυλλάδια, να μαζεψουν τα φυλλάδια όπως επίσης και να ποτίσουν τα φυτά του μικρού λαχανόκηπου που έχουν φτιάξει τα παιδιά μαζί με το δάσκαλο σε μια γωνιά στην αυλή του σχολείου.
Την τελευταία μέρα της εβδομάδας το παιδί παρουσιάζει τον εαυτό του στους συμμαθητές του. Σε αυτό το σημείο το παιδί μπορεί να πάρει μαζί του κάτι αγαπημένο, πχ ένα παιχνίδι, ένα βιβλίο, φωτογραφίες, ένα αντικείμενο γενικώς κάτι που να το εκφράζει. Μαζί του πάει και ένας από τους γονείς για να πει κάτι για το παιδί του. Οχι βέβαια κάτι κουκουβαγίστικο, αλλά κάτι αστείο, ένα αξιοσημείωτο περιστατικό. Στο τέλος ο γονιός του παιδιού κερνάει τα παιδιά της τάξης κάτι υγιεινό που έχει ετοιμάσει. 
Η Άννα ήταν λοιπόν βοηθός αυτήν την εβδομάδα. Ηταν πολύ χαρούμενη και της άρεσε πολύ αυτός ο ρόλος, όπως σε όλα τα παιδιά.
Την τελευταία μέρα πήγαμε στη βιβλιοθήκη και δείξαμε στους συμμαθητές της ένα μικρό slide video με φωτογραφίες της από τότε που γεννήθηκε.
Μετά έδειξε κάποια από τα αγαπημένα της παιχνίδια και δέχτηκε ερωτήσεις, πχ
-ποιό είναι το αγαπημένο σου φαγητό
-μακαρόνια
- τί όμάδα είσαι
- Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννενα και ΑΕΚ (μόνο για την πρώτη ήξερα)
-ποιό είναι το αγαπημένο σου ζώο
- ο σκύλος και το άλογο
-τί θα γίνεις όταν μεγαλώσεις
-γερμανική φιλόλογος (πρώτη φορά το άκουγα εγώ αυτό)
-η καλύτερή σου ταινία
-μαίρη πόπινς
- ποιό είναι το αγαπημένο σου γλυκό
- σοκολάτα
-σου αρέσουν τα κυματιστά ή τα ίσια πατατάκια
-αυτά με τη ρίγανη

Είχε πολύ πλάκα και περάσαμε πολύ καλά!
Μακάρι να έχει έτσι τόσο ωραίες ιδέες ο δάσκαλος και να ευχαριστεί τα παιδιά. Από ότι είπε εκείνος παρατηρεί ότι τα παιδιά δένονται καλύτερα μεταξύ τους και έχουν λιγότερα κρούσματα τσακωμών και γκρίνιας μεταξύ τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: